Sledite nam

Lokacija

Barbova Palača se nahaja na naslovu Gosposka ulica 3 (GPS: 46°02'56.4"N 14°30’16.3”E), med Univerzo v Ljubljani na eni, ter desnim bregom Ljubljanice na drugi strani. Zaradi centralne lokacije v peš coni, Barbova Palača ni dostopna z avtom ali taksijem.

Do Barbove palače se boste morali sprehoditi, lahko pa pokličete Kavalirja. Kavalir je prevoz po centru Ljubljane z vozili na električni pogon. S Kavalirjem se lahko pelje do pet potnikov hkrati, vožnja pa je brezplačna. Urnik voženj: vse dni v letu od 8.00 do 20.00. Naročila voženj:+386 31 666 331 in +386 31 666 332.


V LJUBLJANO Z AVTOM

Ljubljana se nahaja v Osrednji Sloveniji in je v približno eni uri dostopna iz vseh večjih državnih mejnih prehodov iz Avstrije, Italije in Hrvaške, iz Madžarske pa v približno dveh urah. Za vožnjo po Slovenskih avtocestah je obvezen nakup vinjete, ki jo lahko kupite na vseh bencinskih servisih po Sloveniji in sosednjih državah.

NAVODILA ZA POT IZ ITALIJE IN SLOVENSKE OBALE

Na avtocesti se držite smeri Postojna in Ljubljana. Ko prispete do Ljubljane zavijte iz avtoceste na izvozu 34 (Ljubljana-Center) in nadaljujete pot po Barjanski cesti, Mirju in Emonski cesti vse do parkirišča NUK II, ali pa po Barjanski cesti in za njo Slovenski cesti, da prispete do parkirišča Kongresni trg.

NAVODILA ZA POT IZ AVSTRIJE IN GORENJSKE

Na avtocesti se držite smeri Kranj in Ljubljana. Ko prispete do Ljubljane, se iz avtoceste izključite na izvozu 34 (Ljubljana-Center) in nadaljujete pot po Barjanski cesti, Mirju in Emonski cesti vse do parkirišča NUK II, ali pa po Barjanski cesti in za njo Slovenski cesti, da prispete do parkirišča Kongresni trg.

NAVODILA ZA POT IZ AVSTRIJE, MADŽARSKE ALI PREKMURJA IN ŠTAJERSKE

Na avtocesti sledite smeri Maribor, Celje in Ljubljana. Ko prispete do Ljubljane sledite izvozu iz avtoceste 34 (Ljubljana-Center) in nadaljujete pot po Barjanski cesti, Mirju in Emonski cesti vse do parkirišča NUK II, ali pa po Barjanski cesti in za njo Slovenski cesti, da prispete do parkirišča Kongresni trg.

NAVODILA ZA POT IZ HRVAŠKE IN DOLENJSKE

Na avtocesti sledite smeri Novo Mesto in Ljubljana. Ko prispete do Ljubljane sledite izvozu iz avtoceste 34 (Ljubljana-Center) in nadaljujete pot po Barjanski cesti, Mirju in Emonski cesti vse do parkirišča NUK II, ali pa po Barjanski cesti in za njo Slovenski cesti, da prispete do parkirišča Kongresni trg.

PARKIRANJE V BLIŽINI BARBOVE PALAČE

Barbova Palača se nahaja v središču Ljubljane in nima lastnega parkirišča.
Parkirišče NUK (naslov: Trg Francoske revolucije 3, Ljubljana, GPS: 46°02’48″N 14°30’08″E) se nahaja 400 metrov od Barbove Palače. Cena: 16,20 €/dan.

Garažna hiša Kongresni trg (Naslov: Kongresni trg 1, GPS:46°03’02’’N 14°30’10’’E) se nahaja pod Kongresnim trgom in je od Barbove Palače oddaljena dobrih 100 metrov. Cena 46 EUR/dan.

Prav tako je možno parkiranje na javnih parkiriščih na ulicah ob robu mestnega jedra. Pogoji parkiranja so odvisni od cone v kateri se ulica nahaja.
Cona 1: Plačilo je potrebno Pon-pet: 7.00-19.00 in sob: 7.00-13.00. Cena: 0,80EUR/h.
Cona 2: Plačilo je potrebno pon-pet: 7.00-19.00, cena: 0,60EUR/h.
Cona 3: Plačilo je potrebno pon-pet: 7.00-19.00, cena: 0,40EUR/h.

Seznam parkirišč je na voljo na tej povezavi:tukaj.

V kolikor prihajate v Ljubljano z motorjem, lahko parkirate pred Barbovo Palačo.


V LJUBLJANO Z LETALOM

Ljubljansko letališče, Letališče Jožeta Pučnika (Brnik) je od mesta oddaljeno 25 kilometrov.

Iz letališča do Ljubljane so na voljo avtobusi, ki peljejo do Glavne avtobusne postaje Ljubljana.

Če iz letališča potujete s taksijem, je najboljša izstopna točka avtobusna postaja Drama. Od tam se sprehodite preko Kongresnega trga proti Filharmoniji in Ljubljanski Univerzi, ter zavijete desno na Gosposko ulico. Barbovo Palačo boste po 50 metrih našli na svoji levi strani.

V kolikor potujete z letalom na enega od bližnjih letališč ( Trst, Benetke, Zagreb, Celovec,…), so od tam na voljo avtobusi do Glavne avtobusne postaje Ljubljana.

V LJUBLJANO Z VLAKOM ALI AVTOBUSOM

V primeru, da v Ljubljano potujete z avtobusom ali vlakom, boste prispeli na glavno avtobusno oziroma glavno železniško postajo Ljubljana, ki se nahajata ena zraven druge. Od tam lahko do Barbove Palače pridete s taksijem, avtobusom (LPP) ali peš. Če izberete taksi, je najboljša izstopna točka avtobusna postaja Drama. Od tam se sprehodite preko Kongresnega trga proti Filharmoniji in Ljubljanski Univerzi, ter zavijete desno na Gosposko ulico. Barbovo Palačo boste po 50 metrih našli na svoji levi strani.

V primeru, da uporabite javni prevoz, izberite avtobus št. 2, 9 Ali 27. Izstopite na postaji Drama, od tam pa se sprehodite preko Kongresnega trga proti Filharmoniji in Ljubljanski Univerzi, ter zavijte desno na Gosposko ulico. Barbovo Palačo boste po 50 metrih našli na svoji levi strani. Za avtobus potrebujete kartico Urbana, ki jo lahko kupite v vseh trafikah. Ena vožnja z avtobusom znaša 1,20EUR, vozovnica pa je veljavna 90 minut.

Iz avtobusne/železniške postaje do Barbove palače je približno 15 minut hoje. Zavijte na Miklošičevo ulico in ji sledite vse do Prešernovega trga. Tam zavijte desno na Wolfovo ulico in nadaljujte preko Kongresnega trga do Gosposke ulice. Barbovo Palačo boste našli na vaši levi strani.


V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo info@barbopalace.si.